maanantaina, tammikuuta 20, 2014

Pyykinpesu ilman pesu- ja huuhteluaineita

Meillä on ollut useamman kuukauden ihmeellinen vekotin, minkä vuoksi vaatteita pestessä ei tarvita lainkaan pesuainetta. Täytyy tunnustaa, että olin hieman skeptinen kun tuo laite meille tuli. Kyseessä on OzoMix -niminen vekotin, mikä kiinnitetään seinään ja pesukoneeseen menevä vesi kulkee sen kautta. Sisällä on sinistä valoa hehkuva uv-lamppu ja vekotin käsittelee veden tavalla, jolloin se pesee ilman kemikaaleja. Vesi kuulemma myös poistaa pöpöt ja bakteerit tekstiileistä. Käsitelty vesi toimii vain 30-40asteen lämpötilassa. Yllättäen vaatteista kyllä tulee puhtaita, vaikka aluksi hieman epäilin!
Tuo uv-valo on minulle tuttu akvaarion kautta, sillä aikoinaan olen akvaariossa käyttänyt uv-suodatinta, mikä vähentää akvaarion levän kasvua. Tuolloin uv-valo selvästi vähensi leväisyyttä akvaariossa, joten kyllä se kasvustoa siten selvästi vähentää. Miksi sitten ei toimisi pesukoneessakin, jäähän vaatteisiin käytön jälkeen ties mitä. 

Tässä muutama selkeä hyöty:
- pesu- ja huuhteluaineita ei tarvita, joten kemikaaleja ei jää tekstiileihin
- kemikaalipäästöt vähenee tässä huushollissa
- alhaisempi lämpötila säästää sähköä

Vaatteet ovat puhtaita ja mukavan tuntuisia. En ole nähnyt syytä palata kemikaalitökötteihin. Toki meidän vaatteet eivät ole kovin likaisia, mitä nyt arjessa vähän tahraantuvat. Käsittääkseni pesuaineen käyttö ei ole mahdottomuus tuon laitteen kanssa, mikäli vaatteet ovat todella likaisia.

Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti