tiistaina, tammikuuta 21, 2014

Luonnonkosmetiikan helmiä, Akamuti!

Löysin kaapistani helmiä. Akamutin puhdistusvoiteen, en ollut käyttänyt sitä taas hetkeen. Kärsin joitakin vuosia sitten järkyttävästä naaman kutinasta. Olisin voinut jyrsiä poskeni juustoraudalla irti, niin käsittämätöntä se hetkittäin oli. Ei ihottumaa, pelkkää kutinaa! Kutina loppui kuin seinään kun siirryin käyttämään luonnonkosmetiikkaa.

Olen erityisen ihastunut Akamutin appelsiini puhdistusvoiteeseen (Akamuti Sweet Orange Cream Cleanser)! Hyvän tuoksuinen, raikas ja samalla tuhti - ei tuki ihoa, selvästikin puhdistaa ja samalla jättää pehmeän tuntuiseksi. Ja taivas varjele se ei kutise! Erityisesti saunan ajaksi laitettuna tekee kasvoille erityisen hyvää. Vaikka suihkussa kuinka huuhtelisi niin kasvoille jää mehiläisvahasta ja erilaisista öljyistä koostuva kerros, mikä jättää ihon mukavan kosteaksi ja pehmeäksi.

Akamutin appelsiini puhdistusvoide sisältää:
Manteliöljyä (Prunus dulcis)
Luomu oliiviöljyä (Olea europea)
Luomu mehiläisvahaa (Cera alba)
Eteeristä luomu appelsiiniöljyä (Citrus sinensis)
Eteeristä geraniumöljyä (Pelargonium graveolons)
Eteeristä mirhaöljyä (Commiphora molmol)
- ei muuta.

Näyttää huomattavasti nätimältä kuin monien markettien kasvovoiteiden INCI-listat. Vaikea sanoa mikä kemikaaleista on pärstääni kutinaa aiheuttanut, mutta luonnonkosmetiikalla se on kadonnut. On kuitenkin sanottava, etten ole kaupallisista luonnonkosmetiikkatuotteista käyttänyt muuta kuin Akamutin sarjaa. Sen lisäksi olen lätrännyt naamaani kukkapurkista aloe veraa ja muita keittiöstä löytyviä syötäviä aineksia. Lienee selvää, että niissä on INCI-listaa vielä vähemmän. Niin tai näin - toimii.

Lisäänpä tähän vielä Akamutin blogista pätkän, jossa kuvailevat omaa yritystään. Akamutia maahantuo Marikooshop.
Akamuti is the home of natural, organic & ethical skincare - handcrafted from pure ingredients straight from nature. We believe passionately in sustainable & ethical trading, so we source as many fair trade ingredients as possible from vulnerable communities around the world.
We never use any chemical ingredients in our products, such as parabens, petrochemicals or preservatives..... and we never test on animals!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti