maanantaina, heinäkuuta 29, 2013

Ihana appelsiini kehon ja sakraalichakran hoidossa

Olen koko ikäni ollut hulluna appelsiinimehuun. En niinkään appelsiiniin, en jaksa niiden työlästä kuorimista. Mutta se ei käyttöä hidasta - joka viikko kannan kaupasta ison pussillisen appelsiineja kotiin. Perheemme tavaksi on tullut nautiskella viikonloppuna aamupalan yhteydessä tuorepuristettua appelsiinimehua. Puristelen sitä kyllä arkisinkin. Toisinaan mehua maustetaan muilla sitrushedelmillä.

Sen jälkeen kun lisäsin tuorepuristetun appelsiinimehun viikottaiseen elämääni olen huomannut, että ihoni ja myös vatsa toimii paremmin. Vatsan toiminta ei yllättänyt, onhan appelsiinilla lievästi laksatiivinen vaikutus. Olen aiemminkin juonut kaupan appelsiinimehuja, mutta vasta nyt tuoreiden hedelmien tullessa käyttöön olen huomannut näitä positiivisia vaikutuksia. Ja toisaalta en ihmettele, ei kai niissä kaupan mehuissa lukisi "lisätty c-vitamiinia" jos niissä kaikki ravintoaineet säilyisi... Myös kynteni voivat paremmin. Ennen kynteni olivat todella pehmeät ja ne lohkeili helposti. Kun aloitin appelsiinin käytön kynsistäni tuli vahvemmat. En ole tarkemmin selvittänyt mistä tuo johtuu, mutta näin on selvästi tapahtunut. C-vitamiinin lisäksi on muistettava, että appelsiinissa on paljon A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Näitä ja monia muita hyödyllisiä aineita on paljon enemmän itse puristetussa appelsiinimehussa kuin kaupan tarjoamissa mehuissa, kuten selvää tietysti on.

Itselläni on mehulinko, mutta olen todennut ettei appelsiini sovi sillä lingottavaksi. Mehusta tulee kitkerää, johtunee mehulingon  käyttäessä myös appelsiinin lohkojen välissä olevaa valkeaa osaa. Tästä syystä käytän aina puristinta mehulingon sijaan.

Koen oranssin värin itselleni voimaannuttavana ja puhdistavana. Hetkittäin mehua menee joka päivä, joskus pidän parin viikon taukoja. Tässäkin asiassa kuuntelen itseäni, milloin sen tekee appelsiinia mieli. Oranssi väri on myös 2. chakran eli sakraalichakran väri, mikä sijaitsee kämmenen verran navan alapuolella. Sakraalichakrassa sijaitsee tunteellisen hedelmällisyyden, seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden keskus. Oranssi väri - myös appelsiinimehun kautta juotuna, elvyttää hyvin tätä chakraa ja vahvistaa sitä.

Kun chakra toimii harmonisesti, ihmisen toiminta on inspiroivaa, luovaa, hedelmällistä ja tuottavaa. Toimintamme ja olemuksemme on avointa vastakkaista sukupuolta kohtaan ja koemme itsemme yksilölliseksi, aistikkaiksi ja elollisiksi.

Chakran epäharmoninen toiminta aiheuttaa elinvoiman ja keskittymiskyvyn puutetta. Emme hyväksy kehoamme ja saatamme aliarvioida itseämme. Voimme tuntea epäsosiaalisuutta ja olla epävarmoja vastakkaista sukupuolta kohtaan, seksuaalista kylmyyttä tai kyvyttömyyttä, tai seksuaalisuus voi näyttäytyä meille kuin huumein tavoin. Elimistössä epätasapaino voi aiheuttaa virtsarakon ja munuaisten sairauksia, verenkierto-ongelmia, mielialan muutoksia tai vaativaa käyttäytymistä.

Tukahdutetut ja käsittelemättömät tunteet jumittuvat sakraaliin. Näin siis mm. masennuksella voi olla paljon tekemistä tämän chakran kanssa. Erilaiset tunnemöykyt tukkivat elämäniloa ja omanarvontuntoa.

Sakraalichakran elementti on vesi. Veden äärellä oleilu, uiminen, solinan kuunteleminen jne. vahvistavat ja elvyttävät tätä chakraa. Kuten aiemmin jo mainitsin, niin väri on oranssi. Siten oranssi väri eri muodoissa tekee myös hyvää. Myös luova tekeminen ja itsensä hoivaaminen on sakraalichakralle hyvin elvyttävää.

Itse olen kuitenkin huomannut, ettei "poppakonstit" aina riitä, vaikka kuinka olisi järven äärellä ja kylpisi oranssissa värissä sisäisesti ja ulkoisesti. Sakraalichakraan jumiutuneita käsittelemättömiä tunnetiloja pitää myös purkaa. Ottaa "härkää sarvista" ja käsitellä ne pois. Näitä voi olla erilaiset traumat, ahdistus, sosiaalisten suhteiden ongelmat ja muut "maton alle" sijoitetut tunteet. Siinähän sitä hommaa onkin, purkaa vanhat ja yrittää torjua uudet patoutumat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti